W sobotę 17 kwietnia 2021 odbyły się ostatnie zajęcia przygotowawcze dla naszych uczniów, którzy są uczestnikami projektu Ponadnarodowej mobilności uczniów FRSE. Uczestnicy mogli zapoznać się z kuchnią portugalską i jej typowymi składnikami. Niestety, pandemia uniemożliwiła nam wspólne gotowanie, które było zaplanowane w projekcie. Dlatego podczas zajęć online omówione zostały najpopularniejsze potrawy portugalskie i sposób ich przygotowania. Przed beneficjentami projektu ostatnie zadanie w ramach przygotowania do mobilności – samodzielne ugotowanie potrawy portugalskiej albo polskiej. Wiemy, że dacie radę! Prezentacja „ugotowana” przez panie Alinę Pietrzykowską i Barbarę Warzechę na pewno Wam w tym pomoże. Zachęcamy także innych uczniów do sprawdzenia swoich umiejętności kulinarnych i poznania kuchni portugalskiej. Przepisy zamieszczone w prezentacji są bardzo proste i wypróbowane.
Bom apetite!